Woordverklaring

Skamol:

Een isolatiemateriaal dat de temperatuur in de verbrandingskamer beïnvloedt en zo bij een lager vermogen voor een schonere verbranding zorgt.

Ruitreiniging:

Voorwarmde lucht stroomt omlaag langs de kachelruit en minimaliseert en voorkomt de afzetting van roet op de ruit.

Verloopstuk externe toevoerlucht:

Aansluiting voor externe toevoerlucht voor een correcte verbranding. Dit verloopstuk is vaak nodig in nieuwbouwwoningen, omdat deze zeer goed geïsoleerd zijn en er een onderdruk ontstaat die maakt dat de kachel niet naar behoren kan werken.

Stralingskachel:

Kachel die de warmte langzaam verdeelt.
 

Staal:

Al het staal dat gebruikt wordt in de Lotus houtkachels is een koudgewalste soort
kwaliteitsstaal. Voordat de kachel gelakt wordt, wordt deze ”gebombardeerd” met kleine
stalen kogeltjes. Hierdoor is het staal helemaal schoon voordat het gelakt wordt. De lak die
gebruikt wordt, is een speciale hittebestendige lak die kan werken als de kachel door de warmte uitzet. 

Speksteen:

Speksteen is een mineraal dat in landen als Finland, Noorwegen en Brazilië voorkomt.
Karakteristiek voor dit natuurlijke materiaal is het zachte, levende oppervlak ervan.
Speksteen wordt vaak in zogenaamde warmteopslagkachels gebruikt of als zijbekleding
op traditionele houtkachels omdat het een fantastisch vermogen heeft om de warmte op te slaan. Er is geen enkel ander materiaal dat in staat is om zoveel uur de warmte vast te houden en deze langzaam af te geven nadat het vuur gedoofd is.
Speksteen is een door de natuur geproduceerd materiaal en de natuurlijke variatie in de structuur en het oppervlak van de steen zorgt ervoor dat elke steen en kachel uniek is.

Zandsteen:

Zandsteen is een sedimentair gesteente dat bestaat uit zand dat door wind en water geproduceerd is. Het is te vinden in veel verschillende lichte tinten en structuren en geeft daardoor elke kachel zijn eigen, unieke uiterlijk. Het oppervlak is bijzonder sterk met een enigzins
korrelige structuur die de natuurlijke schoonheid ervan goed doet uitkomen. Zandsteen wordt gebruikt voor de zogenaamde massakachels en als decoratieve zijbekleding van traditionele
houtkachels. Zandsteen heeft een uniek vermogen om de warmte op te slaan en deze vervolgens langzaam weer af te geven.
Zandsteen is een door de natuur geproduceerd materiaal en de natuurlijke variatie in de structuur en het oppervlak van de steen zorgt ervoor dat elke steen en kachel uniek is.

Indian Night:

Zoals de naam al aangeeft komt de Indian Night uit India. De steen die gebruikt wordt is
donkerder en meer gestructureerd in kleur dan de traditionele speksteen. Daardoor is het
oppervlak tegen van alles bestand en makkelijk te onderhouden. Het is niet alleen de mooie
gloed die dit bijzondere materiaal kenmerkt – ook het vermogen om de warmte op te slaan en langzaam te verspreiden is door de hoge dichtheid uitzonderlijk. Daardoor is de Indian Night zowel een mooie als bijzonder effektieve bekleding/opslagmassa voor houtkachels.
Indian Night is een door de natuur geproduceerd materiaal en de natuurlijke variatie in de structuur en oppervlakte van de steen zorgt ervoor dat elke steen en kachel uniek is.

Magic Glas:

Lotus houtkachels met ”Magic Glas” zijn het neusje van de zalm als het gaat om keramisch glas. ”Magic” is de benaming voor het speciaal ontwikkelde glas dat we in onze deurtjes
gebruiken en als bekleding als we een uitgesproken modern design willen.
De ontwikkeling van het glas is het resultaat van een jarenlange nauwe samenwerking tussen Lotus en onze onderleverancier. Het proces om het Magic Glas te produceren is tijdrovend en er kunnen maar een paar stuks per dag geproduceerd worden. In tegenstelling tot andere producenten gebruiken wij altijd dubbel glas in onze ”Magic” deurtjes. Hierdoor is de warmteuitstraling van het glas minder en de temperatuur in de verbrandingskamer hoger.
Dit maakt onder meer onderdeel uit van de Lotus Clean-Burn-Technology. Het resultaat is een uniek product.

Limestone:

Kalksteen is gebroken wit van kleur. Dit soort steen is eeuwen geleden op natuurlijke wijze gevormd op de zeebodem en bestaat uit een mengeling van zand, koraal en 10% kalk. Zo is een mooie steen ontstaan met een spel van grijze nuances.

Elke steen is een unieke creatie van de natuur. De variatie in structuur en oppervlak zorgt ervoor dat u een unieke houtkachel en een origineel interieurelement krijgt.