Profiel - Milieu

Lotus - CBT - Clean Burn Technology (OVERSÆTTES)


Green Burn Technology is ingebouwd in alle Lotus-producten. De Lotus houtkachels en inzethaarden zijn vervaardigd in overeenstemming met de geldende eisen omtrent milieuvriendelijkheid.

We focussen op het produceren van moderne, milieuvriendelijke kachels die het milieu zo min mogelijk belasten door een geavanceerde verbrandingstechnologie. Een factor die we voortdurend verder willen ontwikkelen en optimaliseren, en de reden dat onze kachels constant uitgeprobeerd en getest worden. Het is onze visie om de uitstoot van deeltjes tot een minimum te beperken, en door middel van een effectief verbrandingssysteem een schonere verbranding te creëren.

Het stoken van hout is Co2-neutraal en draagt dus niet bij aan het broeikaseffect. Als u op de juiste manier stookt en verbrandt is de emissie minimaal, wat we ook vertellen aan de consument. Onze dealers doen er veel aan om over te brengen hoe u als consument zo milieuvriendelijk mogelijk stookt en het hout zo effectief mogelijk laat branden om het effect ervan te vergroten en het milieu zo veel mogelijk te ontzien.