Maestro 1-2 - Warmte met een nieuwe elegante look

05-Oct-2018
De slank ontworpen Lotus Maestro houtkachels met stralingswarmte en warmteopslag
De Deense producent Lotus is klaar met de ontwikkeling van de nieuwe kwaliteitskachels Maestro 1 en 2 die op twee manieren warmte afgeven aan de woning. Enerzijds met stralingswarmte die vrijkomt als het vuur brandt en de vlammen achter het glas maximaal zijn. Anderzijds met warmte die is opgeslagen en die vrijkomt via de stenen bekleding van de kachel. Met een vermogen van 6 kW verwarmt de speksteenversie van de Maestro zonder problemen een woonoppervlakte van 120 m2. De warmteopslag is goed voor maximaal 14 uur en de kachels hebben energielabel klasse A+.

Verbrandingskamer met schone technologie

Het hoge verwarmingsvermogen is naast de stenen bekleding ook te danken aan ingebouwde Clean Burn technologie die zorgt voor een schone en milieuvriendelijke verbranding. De bediening is eenvoudig met de stapsgewijze regeling van de luchttoevoer en het automatische sluitsysteem waarbij twee magneten de deur op zijn plaats trekken. De deur is gemaakt van gietijzer en is verkrijgbaar in de kleuren zwart of grijs of met Magic glas uitvoering.

Design - maar dan van een niveau hoger

Tijdens de ontwikkeling van deze haard werd vooral aandacht besteed aan het slank design waarmee Lotus Maestro 1 en 2 in elke moderne wooninrichting tot zijn recht komt. Zijn gewicht zorgt voor vele uren aan warmteopslag en met zijn hoogte van 123 cm en 154 cm. Door zijn slanke design zie je haast niet dat het hier om kachels gaat van respectievelijk 420 kg en 530 kg. De Maestro 2 heeft een bakoven als nieuwe toevoeging. Net als bij alle andere Lotus kachels geldt ook hier de garantieperiode 10 jaar. De Maestro 1 en 2 zijn verkrijgbaar in speksteen en Indian Night en hebben energielabel klasse A+ .

Kijk voor meer informatie en de dichtstbijzijnde dealer op www.lotusstoves.com