Mondo 3 - ​Fraaie vlammen in nieuwe kachel met hoog verwarmingsvermogen

05-Oct-2018
Met een slank design en solide materialen is de Mondo 3 voor veel huizen een geschikte oplossing
De Deense producent Lotus komt met een houtkachel met zowel een prachtig vlammenspel als een uitstekend verwarmingsvermogen. De Mondo 3 is een nieuw model in de serie die bekend staat om zijn ambachtelijk design en zijn kwaliteitsvolle materialen. Met zijn uitvoering in koudgewalst staal, gietijzer, speksteen of Indian Night is deze kachel een uitstekende keuze voor de hedendaagse woning.

Het resultaat is een duurzame en zware houtkachel. Bij een hoogte van 99 of 123 cm zorgen de kwalitatief hoogwaardige materialen voor een gewicht tussen 112 en 210 kg en voor een efficiënt werkende kachel. De bediening is comfortabel door het Soft Close systeem dat de deur langzaam dichttrekt en “vergrendelt”.

Hoge prestaties en naverwarming

De nieuwe Mondo 3 heeft energielabel A en kan met zijn vermogen van 5 kW een woonoppervlak van 120 m2 verwarmen. Het zwaarste model, de 3M, is voorzien van een extra warmteopslag. De massa van de kachel zorgt ervoor dat de warmte wordt opgeslagen en heel geleidelijk wordt afgegeven aan de woning, ook nadat het vuur uit is gegaan. De vlammen zijn makkelijk aan te steken en aan te sturen met het Comfort Air Control systeem, waarbij de schuif die de luchttoevoer regelt in verschillende standen kan worden gezet. Bij de ontwikkeling van de Mondo 3 serie is veel aandacht besteed aan het creëren van een optimale verbranding met een minimale CO2-uitstoot.

Veel keuzemogelijkheden

De Mondo 3 is verkrijgbaar in meerdere versies in allerlei soorten zwart: staal, speksteen of het steentype Indian Night. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar met bovenplaten van gietijzer of van steen. Er kan worden gekozen uit 3 verschillende deurgrepen en het design van de kachel kan nóg stijlvoller worden gemaakt met een optionele deur die het open houtvak afdekt. Bij Lotus zijn voor deze kachel als accessoire 2 verschillende vloerplaten van gehard glas verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie en de dichtstbijzijnde dealer op www.lotusstoves.com.