Prestige - Houtkachels die meer comfort en volledige warmtecontrole bieden

11-Dec-2017
De nieuwe modellen van Lotus Prestige bieden een combinatie van stijlvol ontwerp en meer comfort dankzij supernauwkeurige warmteregeling
De ontspannende gezelligheid van kijken naar de vlammen en je opwarmen bij een houtkachel wordt nu nog comfortabeler. De nieuwe Prestige Basic en Basic S modellen van de Deense fabrikant Lotus zijn vanaf nu verkrijgbaar met een reeks nieuwe verbeteringen die je voelt op elk moment dat de kachel wordt aangestoken.

Nauwkeurige instelling van de luchtstroom reguleert de warmte
Een van de bekende uitdagingen voor ‘vuurmeesters’ is dat het verbrandingsproces zo snel gaat dat het te warm wordt in de kamer. De kachel brandt dan bijna te efficiënt en dit kan moeilijk worden afgeremd. Lotus heeft dit probleem opgelost met Comfort Air Control, een functie waarmee nieuwe modellen standaard zijn uitgerust.
Dankzij een luchtventiel die in verschillende standen kan worden gezet, wordt het eenvoudig om de luchttoevoer te regelen voor een uitermate gelijkmatige warmte. Door de vele mogelijkheden van het systeem kan de warmte nauwkeurig worden geregeld. Zo voorkom je dat het vuur overmatig wordt opgestookt, er te veel brandhout wordt verbruikt of dat de ruimte te warm wordt. De hendel op de luchtventiel heeft een siliconen buitenlaag zodat deze te allen tijde gebruikt kan worden, ongeacht hoe heet de kachel is.

Slank en compleet model voor een modern interieur
Qua ontwerp weerspiegelt de Prestige het slanke uiterlijk waar Lotus bekend om staat. Dagelijks gebruik van de kachel is nu nog eenvoudiger dankzij een nieuw toegevoegde hendel en het nieuwe sluitsysteem, Lotus Soft Close. De deur wordt bij het sluiten dus automatisch ’vergrendeld’. Het bovenpaneel is ook in een nieuwe vorm gegoten, zodat de kachel er nu echt uitziet als een houtkachel. Het stijlvolle ontwerp past perfect in elk modern interieur. Het model kan aanvullend worden verfraaid met behulp van een deur voor het anderszins open houtcompartiment.
De nieuwe Lotus Prestige houtkachel is verkrijgbaar in staal, zeepsteen en Indian Night.

Kijk voor meer informatie en de dichtstbijzijnde dealer op Lotusstoves.nl